פיקלבול – ענף הספורט הצומח ביותר בארה"ב, עשה עליה לישראל והושק ב 5 מוקדים של מרכזי הטניס והחינוך בישראל .

אם משחקי מחבט כגון טניס, טניס שולחן, מטקות, סקווש ובדמינגטון אהובים עליכם, בטוח שתהנו ממשחק הפיקלבול. המשחק מתאים לכל גיל, החל מהגיל הרך ועד הגיל השלישי. יותר נפוץ לשחק זוגות, אך ניתן לשחק גם יחידים.

פיקלבול הומצא בשנות השישים בביתו של ג'ואל פריצ׳ארד שרצה לשחק עם כמה מחבריו בדמינגטון ומסיבה כלשהי הם החליטו לאלתר משחק חדש. במשך שנים, המשחק היה זניח, אך החל מ-2010 הוא החל לצבור פופולריות בעיקר בקרב בני 55 ויותר ומשם התפשט.

מרכזי הטניס והחינוך הבינו את הפוטנציאל הטמון במשחק והקימו מתחמי פיקל בול בחיפה, רמת השרון, יפו, תל אביב וקריית אונו. בכל מרכז קיים רכז ייחודי שמעביר אימון פיקלבול בשעות הבוקר. כיום האימונים מועברים לקהילת הסבבים והסבבות כפעילות ספורטיבית בריאה ומהנה בשעות הפנאי וללא עלות, אך פתוחים גם לקהל הרחב (בתיאום מראש).

המגרשים של הפיקלבול דומים בגודלם למגרשי הבדמינגטון – 6.1 רוחב 13.4 אורך.

את המחבט הקלאסי שאנו מכירים מחליפים מחבטים דמויי מטקות מעץ. הכדור קל מאד, עשוי פלסטיק ויש בו חורים על מנת שהכדור לא יעוף רחוק וייתן לשחקן שליטה במשחק.

כללי המשחק מאוד דומים לטניס וקלים להבנה, המשחקים קצרים ונמשכים כ 15-20 דק' כאשר ספירת הנקודות נעשית בדומה לכדורעף עד 11 נק' אך ניתן לשנות את הספירה בהתאם למה שנקבע בין השחקנים בתחילת המשחק.

הסיבה העיקרית שהמשחק תפס בארה"ב הוא שהמשחק מאוד חברתי, קל מאוד ללמוד אותו, הוא מיועד גם לאלו שהם לא ספורטאים דגולים, והכי חשוב השחקנים יכולים לפטפט תוך כדי המשחק.

אם זאת הפיקלבול הוא ספורט מאוד מאתגר, מעלה את הדופק וממכר. צריך להיות כל הזמן בתנועה. גם כשמשחקים אותו באופן אגרסיבי, כמעט שאין לו השפעה שלילית על הזרועות, הכתפיים וכפות הידיים וכמעט ואין פציעות.

אז למה אתם מחכים? הצטרפו אלינו…

כתבות קשורות
חדשות ועדכונים

כל מה שחדש ומעניין במרכזי הטניס בישראל, אירועים ותחרויות בטניס הישראלי והעולמי

ד"ר איאן פרומן, ממייסדי מרכזי הטניס והחינוך בישראל, הלך לעולמו בגיל 87
אנו נפרדים מד"ר איאן פרומן, אחד מששת המייסדים של מרכזי הטניס והחינוך בישראל, שהלך לעולמו בגיל 87. פרומן, האיש שחולל מהפכה בתחום הטניס הישראלי והפך את חזונו למציאות מרשימה, השאיר אחריו מורשת שאין שני לה, הממשיכה לעצב...
להמשך קריאה
טניס מעבר למגרש: חברות מיוחדת נרקמת במרכזי הטניס והחינוך
[gallery columns="1" size="full" ids="6777"]

ספורט הטניס מזוהה עם תחרותיות, אך לפעמים הוא הופך לבמה לחיבור אנושי יוצא דופן.

במרכז הטניס והחינוך בישראל בעכו, במהלך קורס מדריכים, נרקמה חברות מיוחדת בין שני צעירים מרקעים שונים: איתי מקרית שמונה ובאסם מג'סר...

להמשך קריאה
דור חדש של מדריכי טניס פורח בישראל

60 בוגרים סיימו בהצלחה קורס מדריכים אינטנסיבי במרכזי הטניס ברמת השרון, באר שבע ועכו

ספורט הטניס ממשיך לצבור תאוצה בישראל, והביקוש למדריכים מקצועיים ומיומנים הולך וגובר.

[gallery columns="1" size="full" ids="6774"]

בשורה משמחת מגיעה ממרכזי הטניס והחינוך ברמת השרון, באר שבע...

להמשך קריאה
התשובה העכשווית למאמאנט: מאמאטניס

אחרי ליגת האמהות בכדורשת, הגיע תור הלהיט הבא. כ־150 נשים בארץ כבר מתאמנות בטניס, יוצרות חברויות ומסרבות להביא את הילדים למגרש.

קרן שמש יוזמת הרעיון לובשות בגדי ספורט, משאירות את הילדים בבית ויוצאות לחבוט...
להמשך קריאה
מרכזי הטניס והחינוך בישראל מרכינים ראשם על נפילתו של רב סרן ג'לאא איבראהים
מרכזי הטניס והחינוך בישראל, משתתפים בצערו של עלאם אבראהים, מנהל מרכז הטניס והחינוך סאג'ור, שאיבד את בן דודו רב סרן ג'לאא איבראהים שנהרג מפגיעת נ"ט ברדום רצועת עזה.