ההתחלה היתה צנועה
בואו ללמוד על סיפור יוצא דופן בהסטוריה של ישראל
אפריל 1976. שישה יהודים מישראל, ארה"ב ואנגליה, משוגעים לטניס וציונים נלהבים, מקימים באמצעות תרומות שגייסו את מרכז הטניס הראשון במדינה. יותר מארבעים שנה אחרי, המרכז לטניס בישראל הוא ארגון הספורט החינוכי המוביל בישראל וממוסדות הרווחה הגדולים במדינה. לאורך השנים שילבה דרכו של המרכז לטניס בישראל בין חתירה חסרת פשרות למקצוענות לבין חינוך לערכים והעצמה אישית. כעת כבר אפשר לומר – חזונם של ששת המשוגעים הוגשם.
המייסדים מימין לשמאל: רובי ג'וזף, ג'ו שיין, ביל ליפי, פרדי קריבין, הרולד לנדסברג, איאן פרומן
אנו נרגשים לפתוח שלוחה של מרכזי הטניס וחינוך במגדל העמק.
מיקומה של השלוחה, בלב מגדל העמק, צמוד למתנ"ס העירוני, שישה מגרשי טניס תקניים, ששודרגו אך לפני חודשים ספורים בעלות של חצי מיליון שקלים, יחד עם עמודי תאורה, חנייה מסודרת, ספסלי ישיבה ומגוון שירותים נלווים.
בשלוחה של מרכזי הטניס והחינוך במגדל העמק נקיים פעילות טניס לילדים ולילדות בגילאי 6-18 בכל רמת משחק, ממתחילים ועד למתקדמים, במקביל לפעילות טניס למבוגרים ולמבוגרות, במסגרת מועדון "טניס קלאב 18+".
נרגשים לבשר על הקמת מרכז ה – 19 שלנו בחצור הגלילית, שהצטרפה לפעילות במרכז הטניס והחינוך קריית שמונה. מצאנו בראשות המועצה שותפים אמיתיים לבשורת משחק הטניס וערכיו למען עתיד ילדי העיר ולחיזוק החיים המשותפים על מגרשי הטניס ומחוץ למגרשים. יחד השקנו חוגי טניס לילדים, אשר ילוו ע"י מאמנים מקצועיים וילמדו אותם את יסודות המשחק.
נאחל בהצלחה רבה לילדי חצור הגלילית על מגרשי הטניס ונודה למועצה המקומית על שיתוף הפעולה והתמיכה בחיבור הילדים למשחק הטניס ולערכיו.
שמחים לבשר לכם על הקמת המרכז ה-18 שלנו בעיר טייבה, הנמצאת בשרון. מצאנו בעיר שותפים אמיתיים לבשורת משחק הטניס וערכיו למען עתיד ילדי העיר ולחיזוק החיים המשותפים באזור המשלוש, על מגרשי הטניס ומחוץ למגרשים. יחד שותפינו בעירייה ובמסגרות החינוך בטייבה, השקנו כבר חוגי טניס לילדים, המתקיימים במתכונת של "STREET TENNIS" במרחבו של בית ספר מקומי. את המרחב נשדרג ונתאים למגרשי טניס ובהמשך נעתיק את מלוא הפעילות למתחם טניס חדש בטייבה, המתוכנן לקום בחלקה הצפוני של העיר.
אנו אף התחלנו להכשיר מאמנים מקומיים, שילוו את הילדים וילמדו אותם את יסודות המשחק, בפיקוח מקצועי של מאמנים בכירים משורותינו. כך, אנו גאים במאמן הראשון מטייבה אשר מוביל את חוגי הטניס בעיר, חאג׳ יחיא מואמן, בדרך להכשרת מאמנים נוספים בהמשך. ילדי טייבה מצטרפים לכ-500 ילדים מהחברה הערבית, נוצרים, מוסלמים ודרוזים, המשחקים כבר היום טניס במרכזי הטניס והחינוך בישראל, במטרה להשפיע באופן חיובי על כלל החברה בישראל – יהודים וערבים – ולהעניק שוויון הזדמנויות אמיתי לכל ילד וילדה, ללא הבדל. נמשיך ונוביל את החזון שלנו קדימה על-ידי חיבור עוד ועוד ילדים מטייבה ומהחברה הערבית למשחק הטניס ולפתיחת אופקים חדשים ומבטיחים עבורם, על המגרש ובחיים עצמם, תחת חמישה ערכי ליבה: הצטיינות, שוויון, חינוך, מנהיגות והעשרה ספורטיבית.
מרכזי הטניס והחינוך בישראל הינם ארגון ספורט חינוכי ללא כוונת רווח.
מאז 1976 מזוהים המרכזים עם קידום הטניס בקרב ילדים ובני נוער יחד עם מיצוי הפוטנציאל האישי של כל אחד ואחת.
המרכזים נפתחו מתוך מטרה להגשים לילדות וילדים לבטא את עצמם ולמצות את יכולותיהם.
אנו נרגשים להציג את המרכז החדש של מרכזי הטניס והחינוך בישראל, דימונה.
המרכז נפתח בנובמבר 2021 , פתוח לקהל הרחב שמעוניין לחזק את הכושר הגופני ויכולת משחק הטניס.
האימונים מותאמים לגילאי 4 ומעלה.
מתחם ייחודי עם סטנדרטים חדשים בחוויית המשחק והאימונים על מגרשי הטניס, כולל שילוב אמצעים מתקדמים כמו מערכת מגרש חכם BASELINE VISION למעקב ולשיפור ביצועים.
במתחם גם מכונת קפה צמודה לאתנחתא קלה יחד עם שתייה קלה או בירות, נשנושים וחטיפי אנרגיה. כל זאת בפינות ישיבה מוצלות ובאווירה שקטה.
בנוסף נהנים השחקנים והשחקניות מגוון הטבות ייחודיות כגון חולצת VIP וכדורים חדשים.
לראשונה בישראל, משחק הפיקלבול הושק ב -5 סניפים של מרכזי הטניס והחינוך בישראל: חיפה, רמת השרון, יפו, תל אביב וקריית אונו. בכל מרכז קיים מתחם פיקלבול ייחודי ורכז שמעביר אימון פיקלבול בשעות הבוקר.
הפיקלבול הינו משחק שמשלב משחקי מחבט כגון טניס, טניס שולחן, מטקות, סקווש ובדמינגטון, ספורט מאוד מאתגר, מעלה את הדופק וממכר. כיום האימונים מועברים לקהילת הסבבים והסבבות כפעילות ספורטיבית בריאה ומהנה בשעות הפנאי וללא עלות, אך פתוחים גם לקהל הרחב (בתיאום מראש).
במרכזי הטניס והחינוך בישראל הוקמו מתחמי 'טניס קטנטנים' מרהיבים וצבעוניים לגיל הרך.
המתחמים מותאמים לתכנית ייחודית וראשונה מסוגה המשלבת פעילות ספורטיבית וחוויה מדהימה לגילאי 3-7.
באימון טניס קטנטנים אנו עובדים על כל מרכיבי הכושר הגופני ומשחקי תנועה, תוך כדי התחשבות בגיל הצעיר של הילדים. הילדים מקבלים את הבסיס המוטורי לכלל ענפי הספורט וכן לחיים עצמם על ידי מדריכים ומאמנים מוסמכים. האימונים מתמקדים במשחקי תנועה, התמצאות במרחב, תרגילים ליציבות הגוף, חיזוק שרירי ליבה, תרגילי זריזות, כוח, גמישות, סיבולת, שיווי משקל ותרגילי קואורדינציה
מרכזי הטניס והחינוך בישראל מהווים בית חם לאלפי ילדים, בני נוער ומבוגרים המעניק להם את ההזדמנות לעסוק בספורט ולנהל אורח חיים בריא.
המרכזים משמשים חממה לגידול אלופים בטניס ובחיים.
כיום לאחר שיתוף פעולה עם עיריית נהריה, מרכזי הטניס והחינוך בישראל פתחו את המרכז ה- 16 ומינו למנהל את כארם גאנם.
במרכז קיימים 4 מגרשים בהם אנו מעבירים אימוני טניס מקצועיים לכל הגילאים.
יחדו אנו עושים טוב לילדים ובוגרים דרך אין-סוף טניס, ערכים וחינוך, במרחב הפתוח.
לאחר שמרכזי הטניס והחינוך בישראל זכו במכרז של עיריית קריית אונו מונה שימי עמר, בן ה-40, בעל תואר ראשון בחינוך גופני ותואר שני במנהל עסקים, למנהל המרכז. יחד עם צוות המאמנים, מתקיימים מידי יום אימוני טניס לגילאי 4 ועד הגיל השלישי.
חווית הטניס במרכזי הטניס מפגישה את הילדים עם ערכים חשובים כגון: משמעת, אחריות, עבודה קשה, התמדה, ביטחון עצמי והעצמה חברתית.
המרכז בקריית אונו ייחודי מכיוון שהוא משתרע על מספר מקומות ברחבי העיר ומונה 8 מגרשים.
כיום מתפרש המרכז לטניס בישראל על 14 מרכזים, כאשר רובם בפריפריה, ומהווה את אחד מארגוני הספורט הגדולים בארץ.
דודי סלע מייצג את ישראל באולימפיאדת ריו 2016 והוא הנציג הישראלי היחיד בקטגוריית הגברים
הילדים בגילאי 12-14 והמאמן הקבוע שלהם מגיעים לישראל מאקדמיית הטניס שבפרבר המצוקה סווטו. את האימונים מעביר רונן מורלי, מנהל הנבחרות של המרכז לטניס בישראל.
פאר מעפילה לדירוג בסיום אליפות אוסטרליה הפתוחה, ובכך הופכת לטניסאית המצליחה ביותר בתולדות הטניס הישראלי בכל הזמני
המרכז מאפשר לילדים יהודים, דרוזים, צ'רקסים, ערבים-מוסלמים וערבים נוצרים ללמוד לחיות יחד דרך משחק הטניס
הדירוג השלישי בטיבו בכל הזמנים מבין הישראלים, אחרי עמוס מנסדורף ושלמה גליקשטיין
נבחרת הנשים הוגרלה לשחק מול נבחרת רוסיה, שכללה גם את מריה שראפובה- אז המדורגת ה-4 בעולם. המשחקים נערכו באיצטדיון קנדה שברמת השרון, לאחר 11 שנים בהן לא התקיימו בארץ.
הזכייה בגרנד סלאם הופכת אותם לצמד המצליח ביותר בתולדות הטניס הישראלי ומביאה את שניהם לדירוג שיא- 5 בעולם בזוגות.
נבחרת הפדרציה מעפילה לראשונה בתולדותיה לבית העליון לאחר ניצחון על אוסטריה, והופכת לאחת משמונה הנבחרות הטובות בעולם.
תמיר סגל מהמרכז לטניס בישראל – קריית שמונה ורחל מועלם מהמרכז לטניס בישראל – אשקלון זוכים במדליות זהב באליפות אירופה של ספיישל אולימפיקס המתקיימת בברלין
מספר הישגים בולטים מביאים את אנה לדירוג הגבוה: זכייה בטורניר וינה ובטורניר שנגחאי כשהיא מנצחת בגמר את אנה קורניקובה, ואף העפלה לגמר טורניר ברלין, אחד הגדולים בסבב העולמי.
הקמת המרכז מביאה בשורה חדשה לעיר, שמלבד מגרש רעוע אחד במתנ"ס, לא הייתה אפשרות לתושבים לשחק טניס.
במהלך השנים גדלים במרכז עשרות שחקנים ושחקניות שזכו בתארים לנוער ולבוגרים. הבולטת מביניהם היא שחר פאר, שהגיעה למקום ה-11 בעולם והחלה להתאמן במרכז בגיל 6 (שלישית משמאל בתמונה).
באמצעות התכנית, מספק המרכז לטניס בישראל סביבה שוויונית לילדים מדתות שונות, מקדם ערכים של הבנה הדדית ומעניק קרקע פורייה ליצירת חברויות על המגרש ומחוצה לו.
הישג השיא של מנסדורף הגיע באליפות אוסטרליה הפתוחה. לאחר שגבר על יריבים משבדיה, צרפת וארה"ב, הוא נעצר על ידי הטניסאי שדורג אז ראשון בעולם ולבסוף זכה בטורניר- ג'ים קורייר האמריקאי.
המרכז נפתח עבור תושבי באר שבע והיישובים הסמוכים, ומהווה את אחד ממרכזי הטניס הגדולים בדרום הארץ. מלבד פעילויות הטניס המרכז עורך גם פעילויות קהילתיות, כגון תוכנית נוער בסיכון, תוכנית דו קיום, ותכנית לילדים בעלי צרכים ייחודים.
בטקס הפתיחה נערך משחק ראווה של שחקנים מישראל ומחו"ל, ומאות ילדים מגיעים בשבועות הראשונים למרכז הטניס הראשון בעיר.
איאן, אחד מששת המייסדים, מקבל את הפרס כהוקרה על "תרומה מכרעת לקידומו ופיתוחו של ענף הטניס בישראל"
המרכז נפתח בשיכון ד', אחת משכונות המצוקה בעיר (בהמשך שונה שם השכונה לרמת אגוז), על מנת שהילדים יוכלו לבלות את זמנם במשחק טניס במקום להסתובב ברחובות.
הניצחון על ברד גילברט בגמר הופך את עמוס לישראלי היחיד בהסטוריה שזכה בטורניר. חודש לאחר מכן הוא עולה לדירוג שיא- 18 בעולם.
המרכז נפתח במבואות הדרומיים של חיפה, סמוך לטירת הכרמל, במטרה לתת לאוכלוסייה הקרובה נגישות למשחק הטניס. תחילה היו במרכז שני מגרשים בלבד, וכיום הוא מונה 20 מגרשים, כולל מגרש מקורה.
המרכז נפתח בשכונת קטמון ונקרא לכבודם של ג'ויס ובן אייזנברג, התורמים הגדולים ביותר של המרכז לטניס בישראל. לאורך השנים אירח המרכז הירושלמי תחרויות בינלאומיות ומפגשי דיוויס היסטוריים. בין הבוגרים ניתן למצוא אנדי רם, שעשה את צעדיו הראשונים על המגרשים בירושלים כבר בגיל חמש וחצי.
גלעד בלום זוכה במקום הראשון בקטגוריית היחידים לגילאי 12 בתחרות נוער בינלאומית בקראקס, וונצואלה.
המרכז נפתח ביוזמתו ותמיכתו של ראש העיר דאז, אברהם בייגה שוחט, שר האוצר לשעבר. תחילה היו שני מגרשים בלבד, אולם מאות ילדים הגיעו לשחק טניס בעוד מחיר החוג היה מסובסד ושווה לכל כיס.
המרכז נפתח בעזרתו של ראש עיריית תל אביב דאז, שלמה להט, שהבין את חשיבותו של מרכז טניס ביפו כמקום שיעניק לילדים פעילות ספורטיבית גם אם משפחותיהם אינן יכולות לשלם עבורה.
המרכז נפתח ביוזמתו ותמיכתו של ראש העיר דאז, אברהם בייגה שוחט, שר האוצר לשעבר. תחילה היו שני מגרשים בלבד, אולם מאות ילדים הגיעו לשחק טניס בעוד מחיר החוג היה מסובסד ושווה לכל כיס.
כשנה לאחר שנחנך, איצטדיון קנדה מארח לראשונה בישראל תחרות ATP מסדרת צ'לנג'ר, עם פרסים בשווי 25,000$.
בניית האצטדיון מתאפשרת הודות לתורמים יהודים מקנדה שהרימו את הכפפה להקמת אצטדיון הטניס הראשון בישראל. מי שחתך את הסרט בטקס הפתיחה היה נשיא המדינה דאז, אפרים קציר.
לאה רבין חונכת את מרכז הטניס הראשון ברמת השרון, אשר כולל 14 מגרשים. אלפי ילדים מגיעים להתאמן בחודשים הראשונים להקמת המרכז, בתוכנית שקיבלה בעקבות כך את השם "התוכנית הסינית".
המרכז הוקם בסיוע תרומתה הנדיבה של משפחת שרמן מאנגליה ונתמך באופן מסורתי בידי יהודים-בריטים רבים, כחלק מהשותפות בין אשקלון ליהדות בריטניה.