אליפות ישראל בטניס כיסאות גלגלים 2018

התחרות התקיימה בין התאריכים 31 באוקטובר ועד 2 בנובמבר. משחקי הגמר התקיימו ביום שישי, 2/11 החל מהשעה 10:00 בבוקר – במרכז לטניס בישראל – עכו. הכניסה חופשית!

ב-2 בנובמבר הסתיימה אליפות ישראל בטניס בכיסאות גלגלים. האליפות התקיימה במרכז לטניס בישראל עכו, לכבודו של איאן פרומן, ממייסדי המרכז לטניס בישראל, שנכח בטקס וחילק את הגביעים.

האליפות היא חלק מהסבב הבינלאומי, נמשכה שלושה ימים והיתה בחסות הבנק הצרפתי BNP Paribas. הבנק המשקיע רבות בפיתוח ענף הטניס בעולם ונותן החסות הרשמית גם לאליפות העולם שתתקיים בהמרכז לטניס בישראל רמת השרון בין ה-13 ל-18 במאי 2019. שותפים נוספים בהקמת האירוע היו המרכז לטניס בישראל, התורמת הבריטית סנדרה קולינס והתאחדות ספורט הנכים בישראל, ג'יימס ריצ'רדסון, עיריית עכו ואיגוד הטניס בישראל.

משחקי הגמר התקיימו בשלוש קטגוריות:

בקטגוריית הקוואד ליחידים זכה שרגא ויינברג לאחר ניצחון 1:6 ו-2:6 על חיים לב.

בקטגוריית הגברים, גבר אדם ברדיצ’בסקי 2:6 2:6 על גיא ששון.

בזוגות ניצחו ברדיצ’בסקי וששון 2:6 2:6 את לסלו ואטילה פרקש.

 

 

 

 

 

 

ביום רביעי 31 באוקטובר נפתחה אליפות ישראל בכיסאות גלגלים במרכז לטניס בישראל – עכו. שותפים נוספים בהקמת האירוע: המרכז לטניס בישראל, ההתאחדות הישראלית לספורט נכים, ג'יימס ריצ'רדסון, עיריית עכו ואיגוד הטניס בישראל. משחקי הגמר של האליפות יתקיימו ביום שישי, 2 בנובמבר, החל מהשעה 10:00 בבוקר במרכז לטניס בישראל – עכו (רחוב שלום הגליל 3). הכניסה חופשית וכולם מוזמנים להגיע לעודד.

תחרויות הטניס בכיסאות הגלגלים עברו בשנתיים האחרונות למרכזי הטניס הנגישים שלנו ברחבי הארץ, ומלבד תחרות אחת המתקיימת באילת, כל השאר מתקיימות בסניפי המרכז לטניס בישראל. את החסות לתחרויות מעניקה סנדרה קולינס הבריטית, מהחברות הוותיקות ביותר בבורד הבינלאומי של המרכז לטניס בישראל, כאשר מתקיימות במהלך השנה תחרויות גם במרכזי הטניס באשקלון, תל אביב וברמה"ש (אחת מהן היא Israel Open על סך פרסים של 23 אלף דולר).

השנה התקיימה גם תחרות ראשונה לילדים על כסאות גלגלים, כאשר המטרה היא לקיים לפחות חמש תכניות כאלה לילדים. דימה לייפמן, מנהל מחלקת התחרויות והמרכז את התחום במרכז הטניס בישראל, מספר כי התוכנית הראשונה כבר אושרה ותתחיל במרכז הטניס בעכו בקרוב.

מאמן נבחרת ישראל בטניס בכיסאות גלגלים, קובי וינר, מספר איך הכול התחיל: "ענף הטניס בכיסאות גלגלים החל למעשה ב-1976 כאשר בראד פארקס, ספורטאי שנפצע בסקי, חיפש ספורט לעסוק בו ומצא את הטניס. אז לא קראו לזה טניס אלא 'טו באונסס' (Two Bounces) ופארקס חיפש ספורט שנכה יכול לצאת החוצה ולשחק בו. כאשר איאן פרומן, שהיה אז שחקן נבחרת ישראל בטניס, ביקר בקנדה, ביקשו ממנו לשחק לכמה דקות עם פארקס משחק עד 11 נקודות. איאן התיישב גם על כיסא גלגלים והמשחק הסתיים בתוצאה 9:11 לפארקס, שב-1979 הגיע לישראל ומפה הדרך נסללה".

"הגיעו 8 חבר'ה למרכז הטניס ברמת השרון והמאמנים היו שלמה צורף, ניר חביב ואלישע חיים הלכתי לקורס מאמנים בווינגייט, עברתי את הקורס, והתאמנו על שני מגרשים ב'ספיבק' רמת גן. זה התחיל עם 10-15 שחקנים והיום יש כ-70 טניסאים קבועים בארץ. זה די הרבה יחסית לעולם, כאשר השחקן הכי מבוגר שלנו ובין המבוגרים בעולם הוא מייק גיא בן ה-84", מגלה וינר.

"במשך הזמן העניינים השתפרו – בתחילה היה הטניס מסונף להתאחדות הטניס בכיסאות גלגלים, שהיתה עמותה וארגנה את התחרויות, אבל זה לא היה מסודר מספיק. ב-1999 החליט ה-ITF לקחת תחת חסותו את ספורט הטניס בכיסאות גלגלים וכך הצטרף ענף ה-Wheelchair לתחרויות מסודרות. נקבעו קריטריונים, יש לנו תחרויות פיוצ'ר, ITF-3, ITF-2, ITF-1, סופר-סיריאלס וגראנד-סלאם".

"זה מקצוע קשה, אחד הקשים בספורט הנכים. צריך לדחוף את הכיסא, גם להחזיק את המחבט ביד וגם לכוון – צריך הרבה קואורדינציה. יש לנו נערה בת 14 שהחלה להתאמן ולשחק ואנחנו מטפחים אותה ל-2024, כל שאר השחקנים הם ברובם גברים. יש פרסים כספיים גבוהים בתחום הזה, יש תחרויות מאסטרס ובגראנד-סלאמים מקבלים סכומים גבוהים של כ-100,000 דולר סך פרסים. טניס כסאות הגלגלים הופך יותר מקצועני, יש כ-160 תחרויות ברחבי העולם בכל שנה, כאשר בישראל מתקיימים ששה טורנירים של ITF וארבעה פיוצ'רים. גולת הכותרת של הטניס בכיסאות גלגלים היא האולימפיאדה: אנשים נלחמים ארבע שנים כדי להגיע לשם. שנה אחרי האולימפיאדה, הטורנירים לא מלאים, שנתיים והלאה – הטורנירים מפוצצים בשחקנים. טסתי כ-90 פעם בשמונה שנים ברחבי העולם, מטורף לגמרי. אחרי ההישגים באולימפיאדה החלטתי להפסיק לאמן, הכול היה בהתנדבות".

"עד היום זכתה ישראל בשלוש מדליות אולימפיות בתחום זה: זהב, כסף וארד. במשחקים הפאראלימפיים של בייג'ינג 2008 זכו שרגא ויינברג ובועז קרמר במדליית הכסף לזוגות ובאולימפיאדת לונדון 2012 זכה נועם גרשוני בשתי מדליות – זהב ביחידים וארד בזוגות (יחד עם שרגא ויינברג). נבחרת ישראל בדרגה הגבוהה היתה ארבע פעמים אלופת אירופה, כאשר גרשוני זכה ב-2012 בגמר אליפות אוסטרליה הפתוחה ובאליפות צרפת הפתוחה".

"טניס כסאות הגלגלים מחולק לשתי דרגות: דרגת נכות קשה ודרגה רגילה. בדרגה הרגילה יש לנו שלושה שחקנים ב-50 הראשונים בעולם, נכי גפיים תחתונות. ב'קוואד' יש לנו כרגע שחקן אחד, שרגא ויינברג המדורג במקום ה-14 בעולם והיתר במקומות 30-34 בעולם. איך מסבירים את זה? זה הרצון להוכיח, שהוא כל כך חזק עד שהוא גובר על כל שאר הבעיות. עולים עם אש בעיניים כדי להצליח. בשנה הבאה תתקיים אליפות העולם בישראל ואני מקווה שיגיעו בין 250 ל-300 איש, מתוכם 180 שחקנים הטובים ביותר בעולם", מסכם ויינר בסיפוק רב את הענף שסייע לייסד כאן.

כתבות קשורות
חדשות ועדכונים

כל מה שחדש ומעניין במרכזי הטניס בישראל, אירועים ותחרויות בטניס הישראלי והעולמי

מרכזי הטניס בישראל - פתחו סניף חדש והפעם במגדל העמק.
יש לנו בייבי חדש!המשפחה שלנו ממשיכה לגדול ואנו נרגשים לפתוח שלוחה של מרכזי הטניס וחינוך  במגדל העמק. במרכז במגדל העמק, הצמוד למתנ"ס העירוני, שישה מגרשי טניס תקניים, ששודרגו אך לפני חודשים ספורים בעלות של חצי...
להמשך קריאה
נבחרת ישראל גילאי 12 בקנדה
אנו נרגשים לחלוק עדכונים על נבחרת ישראל של מרכזי הטניס והחינוך לגילאי 12 בביקורם בטורונטו בשבוע האחרון  והסתיים בהצלחה רבה!
בסופו של...
להמשך קריאה
"כבוד גדול לישראל, כבוד גדול לאשקלון"

הטניסאית מאשקלון סוניה ינושוק זכתה במדליית זהב במשחקי הספיישל אולימפיקס; ינושוק זכתה גם במדליית הכסף  בטורניר זוגות ה-"יוניפייד", המשלב טניסאיות וטניסאים עם ובלי צרכים מיוחדים.

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם: "היא...

להמשך קריאה
מרכז טניס ראשון הוקם במסעדה שברמת הגולן

המרכז ישרת את ארבע המועצות הדרוזיות שבאזור ויספק בין היתר אימונים מקצועיים לילידים בגילאי 8 עד 14. יוני ארליך: "מרגש ומדהים לאן הטניס מגיע"

להמשך קריאה
שיתוף פעולה של מרכז הטניס יפו עם חברת Perion
אתמול (שלישי), נערך יום מתנדבים של חברת Perion במרכז הטניס והחינוך יפו.🎾 במסגרת שבוע ההתנדבות של החברה, עובדי חברת Perion הגיעו למרכז ביפו ושיחקו עם ילדים מתכנית חבק - ילדים שמגיעים למרכז הטניס יפו כחלק מתוכנית...
להמשך קריאה