25 עובדות מעניינות על טניס

באיזו מהירות הוגש ה"סרב" המהיר בהיסטוריה? ובכמה כדורים משתמשים בכל שנה בטורניר ווימבלדון? בין אם מעולם לא החזקתם מחבט ובין אם אתם "עכברי טניס" אמיתיים – בואו ללמוד כמה עובדות מפתיעות על המשחק שאנחנו אוהבים

  1. רבים מאמינים שהטניס נולד באנגליה של המלך הנרי ה-8, אך לפני שלטניס קראו טניס, שיחקו אותו בלי מחבטים: לפני המאה ה-16, השחקנים חבטו בטניס באמצעות כפות ידיהם בלבד.

  2. האזכור הספרותי הראשון למילה "טניס" הופיע כבר בשנת 1,400 לספירה, בפואמה מאת ג'ון גואר, במשפט "אם מפסידים או מנצחים במרדף טניס, אף אחד לא יכול לדעת עד שהכדור מתחיל לרוץ".

  3. ווימבלדון הוא טורניר הטניס העתיק בעולם: האליפות הראשונה נערכה בשנת 1877. קהל מצומצם של 200 צופים בלבד שילם 1 שילינג כל אחד כדי לצפות במשחק הגמר.

  4. אחרי ווימבלדון הגיעה אליפות ארה"ב הפתוחה (1881), אליפות צרפת הפתוחה (1891) ואחרונה חביבה – אליפות אוסטרליה הפתוחה (1905). אלו עדיין ארבעת טורנירי ה"גראנד סלאם" היחידים מסוגם בעולם, וכמובן גם היוקרתיים והחשובים ביותר.

  5. משחק הטניס הארוך ביותר בהיסטוריה נמשך 11 שעות ו-5 דקות. זה קרה בטורניר ווימבלדון 2010, בין הטניסאים ג'ון איזנר האמריקני (המנצח) וניקולאס מאהו הצרפתי. כדי לקיים את המשחק בשלמותו, נדרשו שלושה ימים נפרדים. השניים השלימו 183 משחקונים ונפרדו בתוצאה 68:70 במערכה החמישית. המערכה האחרונה לבדה נמשכה זמן רב יותר מן המשחק הקודם שהחזיק בשיא.

  6. משחק הטניס הקצר ביותר בהיסטוריה נמשך 20 דקות בלבד. זה קרה בטורניר ווימבלדון 1969, בין השחקניות סוזאן טאט ומריון בנדי.

  7. רק ב-1968 החל העידן הפתוח האמיתי בטניס המקצועי. אליפות צרפת הפתוחה היתה הראשונה מסוגה שבאמת פתחה את הספורט לכל המשתתפים המקצוענים.

  8. ממציא ה"שובר שוויון" בטניס היה ג'ימי (ג'יימס) ואן אלן ב-1965. שובר שוויון נועד להכריע משחק במקרה של תיקו במערכה, באמצעות משחקון נוסף.

  9. דון באדג' הוא הטניסאי היחיד בהיסטוריה שניצח 6 אליפויות גראנד סלאם ברציפות (1937-1938).

  10. שיא מהירות ההגשה (ה"סרב" המהיר ביותר) לגברים שייך לטניסאי האוסטרלי סאם גרות'. ב-2012 רשם גרות' את השיא העולמי: מהירות הגשת כדור של 263 קילומטר לשעה (קמ"ש).

  11. שיא מהירות ההגשה לנשים שייך לטניסאית הגרמניה סבין ליזיקי. ב-2014 נמדדה הגשתה במהירות של 210 קמ"ש.

  12. הישג פמיניסטי: ב-2007 החליטה הנהלת טורניר ווימבלדון על השוואת גובה הפרס הכספי לגברים ולנשים לראשונה בהיסטוריה של הטניס.

  13. יש הטוענים כי המונח "לאב" (Love) במקום "אפס" בניקוד טניס, נולד מן המילה l’oeuf בצרפתית, שמשמעותה היא "ביצה". הסיבה, לכאורה: הדמיון בין הספרה 0 ובין צורה של ביצה.

  14. רק מעטים יודעים כי כל פגיעת כדור בגופו או בבגדיו של שחקן טניס – משמעותה נקודה לצד הפוגע. הדבר נכון גם למקרה שבו הפגיעה מתרחשת מחוץ לגבולות המגרש, דהיינו מעבר לקווים.

  15. ארתור אש הוא הטניסאי האפריקאי-אמריקני הראשון שזכה בתחרות גראנד סלאם (1968, ארה"ב הפתוחה), וגם האפריקני-אמריקני היחיד בהיסטוריה שהצליח לזכות בווימבלדון, ארה"ב הפתוחה והאוסטרלית הפתוחה. הוא נפטר מאיידס ב-1993, בגיל 49.

  16. הגיל הממוצע של "נערי כדור" ו"נערות כדור" בווימבלדון הוא 15. בכל שנה, נבחרים כ-250 נערים ונערות כדי לאסוף כדורים בטורניר היוקרתי. הדובדבן שבקצפת: הם מופיעים על מסכי טלוויזיה של מיליארד צופים מ-200 מדינות.

  17. רופוס, הנץ הרשמי של ווימבלדון, מוצב בטורניר היוקרתי כדי להרחיק יונים מן המגרש. רופוס, נץ בצבע חום כהה מסוג "האריס", מכהן בתפקידו החשוב כבר כ-15 שנה, כשהוא ממשיך את עבודתו של קודמו, נץ בשם האמיש.

  18. המלך הסקוטי ג'יימס הראשון נרצח בידי מתנקשים ב-1437 לאחר שניסה להימלט ונלכד בתעלת ביוב שנחסמה במטרה למנוע אבדן כדורי טניס.

  19. בשנים הראשונות של טורניר ווימבלדון, הטניסאיות נדרשו ללבוש שמלות באורך מלא. הנוהג המסורבל השתנה במהלך שנות ה-20 של המאה ה-20, עד שהחצאיות והמכנסיים הקצרים עברו את קו הברך בשנות ה-30.

  20. משקלו של כדור טניס חייב להיות לפחות 56 גרם אך לא יותר מ-59.4 גרם בדיוק. כל כדור במשקל אחר – ייפסל.

  21. האורך המרבי של מחבט טניס מקצועי תקני חייב להיות 29 אינץ', דהיינו 73.66 ס"מ.

  22. בעבר, צורתם של מגרשי טניס היתה שעון-חול, ולא מלבנית כמו בימינו. המגרשים המלבניים הופיעו לראשונה בשנת 1875.

  23. גובה הדשא בווימבלדון חייב להיות 8 מ"מ בדיוק.

  24. בכל שנה, טורניר ווימבלדון משתמש בכמות של 54 אלף כדורי טניס שונים.

  25. תחרות אליפות צרפת הפתוחה מתקיימת באצטדיון רולאן גארוס, על שמו של הטייס הצרפתי שנהרג ב-1918, חודש אחד לפני סוף מלחמת העולם הראשונה.

כתבות קשורות
חדשות ועדכונים

כל מה שחדש ומעניין במרכזי הטניס בישראל, אירועים ותחרויות בטניס הישראלי והעולמי

אוראל קימחי מדגים תרגילים לסלייס מושלם!
[playlist type="video" ids="5415"]
להמשך קריאה
יוני ארליך מספר - מה שחקן טניס מקצוען שם בתיק טניס שלו!
[playlist type="video" ids="5412"]
להמשך קריאה
התפקיד הקריטי של יכולות מנטאליות ופיזיות במשחק הטניס
בעולם של טניס תחרותי, עולה השאלה מה מבדיל את השחקנים הטובים ביותר בעולם לבין שאר השחקנים? האם אלו היכולות הפיזיות חסרות התקדים שלהם או העמידות הנפשית הבלתי ניתנת לשבירה?מאמר זה בוחן את האינטראקציה בין כוח...
להמשך קריאה
אימוני חורף: כיצד אימוני טניס משפרים את הכושר הגופני
כאשר הטמפרטורות יורדות והחורף משתלט, רבים עשויים לשקול לארוז את ציוד הספורט שלהם עד חזרת החודשים החמים. עם זאת, עבור חובבי טניס, העונה הקרה מציגה הזדמנות ייחודית לשיפור הכושר הגופני ולשיפור המיומנויות במגרש. "אימוני חורף: כיצד אימוני טניס משפרים...
להמשך קריאה
כל מה שרציתם לדעת על תזונת ספורט של טניסאים צעירים

הנושא התזונתי הוא החוליה החלשה כדי לעשות את קפיצת המדרגה עבור טניסאים צעירים. הקפדה על כמה עקרונות חשובים בתזונת ספורט יכולה בהרבה מקרים לעשות את ההבדל ותורמת למיצוי הפוטנציאל ושיפור ביצועים. גם מחקרים מראים באופן מובהק שתזונה נכונה לפני,...

להמשך קריאה