"לא האמנתי שמילד כל כך קטן ייצא כוכב כל כך גדול"

רוני סנדר, שהיה מאמנו הראשון של יוני ארליך במרכז הטניס והחינוך חיפה, לא שוכח לרגע את היום שבו הילד בן ה-4.5 התפלח למגרש הטניס. ארליך צפוי לסיים קריירה מפוארת בטורניר ווטרג'ן הקרוב.

טורניר ה-ATP ההיסטורי, שיתחיל ביום א' (25.9.22) בתל אביב, בהשתתפות נובאק ג'וקוביץ' ושורה של טניסאים מהטופ העולמי, שובר שיאי התרגשות גם סביב יוני ארליך בן ה-45, שצפוי לפרוש לאחר הטורניר מטניס מקצועני.

יוני ארליך בתחילת דרכו במרכז הטניס והחינוך חיפה

רוני סנדר, המנהל והמאמן הראשון של מרכז הטניס והחינוך חיפה, שבו החל ארליך את צעדיו הראשונים על מגרשי הטניס, לא שוכח לרגע את היום שבו נפגש עם הילד בן ה-4.5, שהתפלח למגרש כדי לשחק טניס. "פתחתנו את מרכז הטניס והחינוך חיפה בשנת 1981 עם 8 מגרשים בלבד", מספר סנדר. "הייתה אז נהירה מדהימה של ילדים מהצפון, שרצו לבוא לאימוני מתחילים ולא היו לנו מספיק מקום עבורם. לכן, החלטנו שרק ילדים מגיל 6 יוכלו בשלב הראשון להצטרף לאימונים. פתאום, במהלך שיא הפעילות עם המון ילדים אני רואה ילד קטנטן נכנס למגרש ומתחיל לרוץ. שאלתי 'מי נתן לו להיכנס?' ורצתי להוריד אותו כדי לתת לילדים יותר גדולים לשחק. במקביל, אבא שלו רץ אחריי וצעק לי: 'לא, לא, חכה… חכה… הוא יודע איך לשחק, רק תסתכל… הוא יכול לשחק טניס. האמת? לא האמנתי שמילד כל כך קטן יכול לצאת כוכב כל כך גדול".

המאמן רוני סנדר ומשמאלו הילד יוני ארליך

ארליך נשאר מאז על המגרשים והצטרף לשורה של טניסאים צעירים מבטיחים, שצמחו באותה עת ממרכז הטניס והחינוך חיפה, בהם ליאור מור, ששימש כקפטן נבחרת גביע הפדרציה של ישראל, תומר דנק,  המנהל המקצועי של איגוד הטניס, נועם אוקון, שבשיאו דורג בטופ 100 בדירוג העולמי, והילה רוזן, שהייתה שחקנית טניס מקצוענית וחברת נבחרת הפדרציה של ישראל.

סנדר ממשיך ומספר: "לאחר כעשר שנים שיוני על המגרשים הוקמה בשנת 1991 אקדמיה לטניס תחת אחריותו של שלמה גליקשטיין. חילקנו את טניסאי האקדמיה לשתי קבוצות, כאשר קבוצה אחת של ילדים שהגיעו מרחוק התאמנה בתנאי פנימייה במכון וינגייט אצל רונן מורלי, בעוד שהקבוצה השנייה, שכללה ילדים ממרכז הארץ, התאמנה ברמת השרון אצל דדי יעקב. יוני היה עם גילאי 1977-1980 ויחד עם החבר'ה שלו מחיפה הצטרפו עוד טניסאים צעירים כמו אנדי רם, שהגיע ממרכז הטניס והחינוך ירושלים. שם, במפגש בוינגייט, התחברו למעשה יוני ואנדי למה שהפך בהמשך לצמד הידוע 'אנדיוני'".

ערן דנק, מנהל מרכז הטניס והחינוך חיפה, מוסיף ומשתף: "המרכז בחיפה מונה כיום 18 מגרשי טניס ועם כ-600 ילדים, שחולמים רחוק ורוצים להגיע לאן שהגיע יוני ארליך בזכות שילוב של כשרון, התמדה, עבודה קשה ותשוקה למשחק".

מימין לשמאל: אייל רן, אנדי רם, יוני ארליך, דודי סלע ונועם אוקון

כתבות קשורות
חדשות ועדכונים

כל מה שחדש ומעניין במרכזי הטניס בישראל, אירועים ותחרויות בטניס הישראלי והעולמי

ד"ר איאן פרומן, ממייסדי מרכזי הטניס והחינוך בישראל, הלך לעולמו בגיל 87
אנו נפרדים מד"ר איאן פרומן, אחד מששת המייסדים של מרכזי הטניס והחינוך בישראל, שהלך לעולמו בגיל 87. פרומן, האיש שחולל מהפכה בתחום הטניס הישראלי והפך את חזונו למציאות מרשימה, השאיר אחריו מורשת שאין שני לה, הממשיכה לעצב...
להמשך קריאה
טניס מעבר למגרש: חברות מיוחדת נרקמת במרכזי הטניס והחינוך
[gallery columns="1" size="full" ids="6777"]

ספורט הטניס מזוהה עם תחרותיות, אך לפעמים הוא הופך לבמה לחיבור אנושי יוצא דופן.

במרכז הטניס והחינוך בישראל בעכו, במהלך קורס מדריכים, נרקמה חברות מיוחדת בין שני צעירים מרקעים שונים: איתי מקרית שמונה ובאסם מג'סר...

להמשך קריאה
דור חדש של מדריכי טניס פורח בישראל

60 בוגרים סיימו בהצלחה קורס מדריכים אינטנסיבי במרכזי הטניס ברמת השרון, באר שבע ועכו

ספורט הטניס ממשיך לצבור תאוצה בישראל, והביקוש למדריכים מקצועיים ומיומנים הולך וגובר.

[gallery columns="1" size="full" ids="6774"]

בשורה משמחת מגיעה ממרכזי הטניס והחינוך ברמת השרון, באר שבע...

להמשך קריאה
התשובה העכשווית למאמאנט: מאמאטניס

אחרי ליגת האמהות בכדורשת, הגיע תור הלהיט הבא. כ־150 נשים בארץ כבר מתאמנות בטניס, יוצרות חברויות ומסרבות להביא את הילדים למגרש.

קרן שמש יוזמת הרעיון לובשות בגדי ספורט, משאירות את הילדים בבית ויוצאות לחבוט...
להמשך קריאה
מרכזי הטניס והחינוך בישראל מרכינים ראשם על נפילתו של רב סרן ג'לאא איבראהים
מרכזי הטניס והחינוך בישראל, משתתפים בצערו של עלאם אבראהים, מנהל מרכז הטניס והחינוך סאג'ור, שאיבד את בן דודו רב סרן ג'לאא איבראהים שנהרג מפגיעת נ"ט ברדום רצועת עזה.